In mijn nieuwsbericht van 27 december 2021 informeerde ik je over het stopzetten van het programma Duurzaam Meedoen. Ik gaf toen ook aan dat de sociale partners een alternatief aan het ontwikkelen waren: opleidingsvouchers. De opleidingsvouchers zijn nu beschikbaar!

Vraag je scholingsvoucher aan!

Je kunt vanaf nu een voucher van maximaal € 2.000,- aanvragen om vrijwillig een opleiding te volgen. Dat is geen verplichte opleiding die je nodig hebt om je werk te doen. Jouw werkgever moet die opleiding namelijk betalen. Het is bedoeld om een opleiding te volgen om jezelf te ontwikkelen. Als beveiliger, maar het kan ook op een heel ander gebied zijn.

De opleiding moet wel gegeven worden door een erkende opleidingsinstelling of erkende opleider. Maar hoeft dus helemaal niets te maken te hebben met het werk dat je nu doet. Het zou in theorie zelfs met je hobby te maken kunnen hebben. Zolang de opleiding maar een erkende opleiding is.

Voor beveiligers met diploma op maximaal MBO-4 is er geen controle op de opleiding die je wil gaan volgen. Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo moet je minimaal twee jaar werkzaam zijn in de Particuliere Beveiliging. Meer informatie over het aanvragen van scholingsvouchers vind je hier.

Heb je een hoger maximaal opleidingsniveau, wil je een HBO-opleiding volgen of wil je een meerjarige opleiding volgen? Je hebt dan niet automatisch recht op de scholingsvoucher. Jouw aanvraag wordt in dat geval beoordeeld door de opleidingscommissie.

Wil je wel een opleiding volgen, maar weet je niet zo goed welke opleiding? Dan kun je een gratis studieloopbaanadvies aanvragen.

Wil je graag tijdens je studie professionele begeleiding hebben, bijvoorbeeld omdat je leren best lastig vindt, of omdat het al lang geleden is dat je een opleiding hebt gedaan? Je kunt daarvoor gratis studiebegeleiding aanvragen.

Meer informatie over het aanvragen van studieloopbaanadvies of studiebegeleiding vind je eveneens hier.

De Unie Security is een warm voorstander van de opleidingsvouchers. We vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen. Zo kun je jouw huidige of toekomstige werk leuker maken. En stelt je in staat om beter mee te gaan in de vele ontwikkelingen die er nu zijn in de maatschappij en in de Particuliere Beveiliging. Investeer daarom in jezelf en vraag de scholingsvoucher aan!

Valt jouw werkgever onder de cao Veiligheidsdomein?

De scholingsvouchers zijn mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging. De werkgevers die vallen onder de cao Veiligheidsdomein zijn aangesloten bij een ander sociaal fonds. Voor werknemers bij deze werkgevers gelden de scholingsvouchers in principe niet.

Sommige van deze werkgevers zijn echter ook lid van de werkgeversvereniging NVB (Nederlandse Veiligheidsbranche). Als deze werkgeverspremie hebben afgedragen aan het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging, kunnen hun medewerkers wel meedoen aan de scholingsvouchers.

Werk jij voor een bedrijf dat valt onder de cao Veiligheidsdomein? Vraag dan bij jouw HR-afdeling na of jij gebruik kan maken van de scholingsvouchers.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met me op. Ik ben bereikbaar via hans.korver@uniesecurity.nl en op 06-5252 2073.