De afgelopen weken hebben de leden kunnen stemmen over het onderhandelingsresultaat dat we onlangs gesloten hebben. Dit onderhandelingsresultaat gaat over het openbreken van de huidige cao en het verlengen van de cao tot en met loonperiode 3/2024.

De uitslag maken we later bekend

De stemming bij De Unie Security is gesloten. Normaal gesproken maken wij dan de uitslag van de stemming bekend. We hebben echter afgesproken met de andere partijen aan de cao-tafel om dat nog niet te doen.

Dat heeft te maken met de stemmingsprocedure bij FNV. FNV zag zich genoodzaakt om haar stemmingsprocedure stil te leggen. Ze kon namelijk niet uitsluiten dat er fraude werd gepleegd tijdens het stemmen. FNV heeft daarom haar stemmingsprocedure opnieuw ingericht en opengezet.

De stemming bij FNV loopt nu tot en met 3 maart 2023 om 12:00 uur. Om de stemming bij FNV niet te beïnvloeden, hebben de andere partijen afgesproken hun stemmingsuitslag nog niet bekend te maken. Dat doen we daarom op vrijdagmiddag 3 maart.

Veel vragen over verlagen verlofuren bij jaarovergang

Elk jaar groeit het verlofsaldo dat je nog hebt bij een jaarovergang niet mee met de afgesproken loonstijging. De Unie Security vindt dit een nare afspraak uit de huidige cao. In onze inzetbrief voor de volgende cao hebben we dan ook opgenomen deze afspraak te wijzigen. Wij vinden dat het aantal verlofuren gewoon moet blijven staan bij een jaarovergang, net zoals in bijna elke andere cao in Nederland.

Maar zover zijn we nu nog niet. We hebben te maken met de huidige cao.

Het verlagen van het openstaande verlofsaldo gebeurt dus elk jaar. Omdat de loonstijging nu hoog is, valt veel van onze leden het verlagen van het verlofsaldo op. We krijgen er veel vragen over.

Bovendien gaat het verlagen van het verlofsaldo soms mis. Zo is het verlofsaldo bij een handjevol medewerkers bij Trigion per ongeluk te veel verlaagd. Controleer daarom of jouw verlofsaldo goed is verlaagd. Klopt het niet? Neem dan contact op met jouw HR-afdeling om jouw verlofsaldo te corrigeren.

Maar hoe weet je of het klopt? Je kunt op de website van De Unie Security onder de veel gestelde vragen (FAQ) een voorbeeld vinden hoe het werkt : Veel gestelde vragen van beveiligers | De Unie Security.

Ben je lid van De Unie Security en ben je er nog niet zeker van of jouw werkgever je verlofsaldo goed heeft berekend? Neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl. Wij kijken er dan even naar en laten het weten of een nieuwe verlofsaldo op de juiste manier is berekend.

Ook gebruik maken van onze dienstverlening? Ga dan naar: Word lid van vakbond voor beveiligers .

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Hans Korver via hans.korver@uniesecurity.nl