Er is geen cao. Alle pogingen die door de vakbonden zijn gedaan om te komen tot een nieuwe cao, hebben nog tot niets geleid. Omdat we het belangrijk vinden dat jij als beveiliger, juist ook in de huidige tijd, kunt terugvallen op een cao, hebben we begin juli nogmaals een ultieme poging gedaan om tot een cao te komen.

Cao-onderhandelingen Particuliere Beveiliging

De Unie Security en andere bonden stuurden een brief aan jouw werkgever waarin we alle problemen die spelen, in één voorstel hebben verwoord:

  • de afwikkeling van de afspraken met betrekking tot de nieuwe roosters;
  • de onregelmatigheidstoeslag tijdens verlof;
  • de opbouw van pensioen voor parttimers;
  • een loonsverhoging;
  • etcetera.

We wilden nu voor eens en altijd van een aantal hoofdpijndossiers af en een basis leggen voor een cao, ook naar de toekomst. We overvroegen niet, maar ook deze keer was het: nee, nee, nee, nee, nee en heel misschien. Aan alles werd een prijskaartje gehangen, zelfs als je je roosters in het vervolg twee weken van tevoren zou horen in plaats van de ene week van nu, moest daarvoor worden ‘betaald’. Dat schiet niet op!

Blijkbaar vinden werkgevers het niet belangrijk dat je een cao hebt en kan het ze niets schelen dat jij ‘in de frontlinie’ staat voor een habbekrats. Klaarblijkelijk denken ze de gevolgen van contract wisselingen intern te kunnen oplossen en moet je elke cent die je erbij krijgt zelf betalen. Jij en wij worden niet serieus genomen.

We kunnen alleen tot een cao komen als alle beveiligers met elkaar in actie komen. Dat geldt voor jou en je collega’s. Alleen dan wordt er geluisterd. In de tussentijd voeren wij rechtszaken om de onregelmatigheidstoeslag tijdens verlof terug te krijgen.

We houden je van alle ontwikkelingen op de hoogte, maar het is ook goed dat je je realiseert dat het nu echt van jou moet komen! Daarom hopen we dat je tijdens de vakantieperiode voldoende nieuwe energie opdoet om in actie te komen voor je cao, JOUW cao!

Abhilash Sewgobind
Belangenbehartiger