Evenementen/Horeca

Sinds 1997 is er een eigen cao voor de Evenementen- en Horecabeveiliging. Vanaf 2014 heet deze: cao Beveiliging. Deel-A van de cao beschrijft de collectieve arbeidsovereenkomst van de werkgevers en werknemers in de crowdmanagement, de evenementen- en horecabeveiliging. Deel-B bevat de collectieve arbeidsvoorwaarden voor de reguliere beveiligingsactiviteiten. De cao Beveiliging maakt voor alle (beveiligings)werknemers onderdeel uit van het arbeidscontract. Het maakt dus niet uit of het gaat om een vast dienstverband of met een voorovereenkomst voor oproep, werkzaam bij een lid van de VBe NL. Leden van VBe NL zijn namelijk gebonden aan deze cao.

De Unie heeft voor het eerst samen met FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en de VBe NL een cao per 1 januari 2012 afgesloten. Deze cao vormde de basis voor een samenwerking met partijen die ook verantwoordelijk zijn voor de cao Particuliere Beveiliging. Vanaf 2014 is er voor VBe NL leden een cao ter beschikking waarin alle crowdmanagement- en beveiligingsactiviteiten samenkomen. De branche kent hiermee één arbeidsvoorwaardenregeling.

 

CONTACT

De Unie Security
Multalatielaan 12
4103 MN Culemborg

E: info@uniesecurity.nl
T: +31345-851376
F: +31345-851500

Cao Helpdesk:
E: cao@uniesecurity.nl

Neem contact op

Voor hulp bij jouw persoonlijke arbeidszaken neem je contact op met onze individuele belangenbehartigers. Deze zijn bereikbaar tijdens kantooruren. Dat kan via een mail naar sc@unie.nl of bellen naar: 0345-851963. Ben je geen lid? Dan kan je contact opnemen met de Cao Helpdesk via cao@uniesecurity.nl.

  • row 1 col 1 start

  • row 1 col 1 end

  • Sectie-einde

  • Sectie-einde