Sinds afgelopen weekend is er commotie ontstaan op de werkvloer over het mogen bezoeken van het toilet tijdens het werken op de lane.

Op 9 november 2017 heeft de FNV gekozen om de pers hierover benaderen. In verschillende media verscheen dan ook het bericht dat medewerkers een restrictie hebben als het gaat om het bezoeken van het toilet tijdens het werken.

De Unie heeft ervoor gekozen om met haar kaderleden een en ander te bespreken over het voorval dat heeft plaatsgevonden. Hieruit is duidelijk geworden dat er in elk geval geen goede communicatie is geweest op de werkvloer.

Wij zaten als vakbonden aan tafel met G4S Aviation Security en hebben het onderwerp toiletbezoek besproken. Hierin heeft G4S AS aangegeven dat er geen restricties zijn op toiletbezoek, maar dat men graag wil dat medewerkers er melding van maken als zij het toilet willen bezoeken en dus de lane verlaten tijdens de dienst. G4S AS geeft aan dat als medewerkers naar het toilet moeten dit ook gewoon kan.

Ook voor I-Sec en Procheck geldt dat als er medewerkers naar het toilet moeten tijdens de werkzaamheden op de lane, dit ook gewoon kan.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn betreffende het voorval afgelopen weekend of de gesprekken die er zijn geweest dan hoor ik dat graag. Je kunt mij bereiken via e-mail abhilash.sewgobind@unie.nl.

Met vriendelijke groet,

Abhilash Sewgobind
Belangenbehartiger