In ons laatste nieuwsbericht meldden wij je dat uiterlijk 25 juni 2018 de werkgever met een loonbod zou komen. In de tussentijd hebben we ook de ultimatums van de twee NV’s gekregen.

De Unie Security-weg

De Unie Security kiest bewust voor een andere route dan het stellen van een ultimatum. Dit heb ik al in mijn eerste nieuwsbrief aan jullie gemeld. Je bent pas uitonderhandeld als je zeker weet dat er niets meer uit te onderhandelen is. Dit kan pas het geval zijn op het moment dat de werkgever een eindbod doet of dat je een eindbod als vakbond zelf neerlegt bij de werkgever. De Unie Security constateert dat er geen eindbod is gedaan door de werkgever. We zijn om die reden dan ook nog niet uitonderhandeld.

Ultieme poging

De Unie Security-kaderleden van G4S AS en ik beschouwen de laatste brief als een eerste loonbod van de werkgevers. Wij lopen niet weg van 6% loonsverhoging, maar gaan juist het gesprek aan om het in totaal aan onderhandelingen hoger te krijgen. Ik breng hierbij ook graag de voorstellen van De Unie Security ten aanzien van de cao G4S AS onder de aandacht. Lees hier de voorstellen. De inzet daarin is een loonsverhoging van 2,5% voor een éénjarige cao. Aangezien de tijd dringt, de cao loopt af op 30 juni 2018, kijken we in overleg met G4S AS wanneer we de komende dagen de onderhandelingen voort kunnen zetten. We doen hiermee een ultieme poging om tot een goede cao te komen voor jou als beveiliger. Waarbij we, wat De Unie betreft, in ieder geval een nieuw functiegebouw maken met daarbij ook een waardering van dat functiegebouw.

Wat daarna?

Wat ons betreft, is het de komende dagen buigen of barsten. We willen graag komen tot een nieuwe cao, uiteraard niet ten koste van alles. Uiteindelijk hebben jij en je collega’s als lid het laatste woord over een eventueel akkoord of resultaat. Mocht dat er uiteindelijk niet komen dan zal ook De Unie concluderen dat we uitonderhandeld zijn. Pas dan zullen we aan jou vragen om in beweging te komen zodat er aan de onderhandelingstafel ook weer beweging komt. Want wat er ook gebeurt, een nieuwe cao moet uiteindelijk aan de onderhandelingstafel afgesproken worden. Daarom proberen we de komende dagen aan de onderhandelingstafel te komen tot een goede cao.

Tot slot

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, bel of mail gerust.

Belangenbehartiger