Op 7 juni 2016 vond de BLG-vergadering G4S AS plaats. Hieronder een kort verslag van de BLG-vergadering G4S AS.

De kaderleden van De Unie Security;

Staand; vlnr: Eric Randag (Visitatie), Dennis Aartse (Visitatie), Giovannie Eduardo (Visitatie), Rutger van Lochem (Visitatie), Arthur de Jager (Visitatie) Gerrit Buijsman (HBS), Richard Veldhuizen (HBS), Zittend; vlnr: Leontine Zijp (HBS), Peter Andriesen (HBS), Marlies van de Schoor (Visitatie), Thom Baggerman (HBS), Abhilash Sewgobind (Belangenbehartiger Collectief)

In beveiligingsland is er de afgelopen periode heel wat gebeurt.

* Ten eerste de uitslag van het TNO-onderzoek waar we per 01-09-2016 op verschillende locaties niet langer dan 120 min mogen staan en dat de komende periode tot 1 sept de pauzes goed gecoördineerd gaan worden, om in te zien of de pauzes langer gemaakt kunnen worden en dat de rustruimtes ook rustruimtes zijn. TNO gaat deze periode ook de temperatuur en het geluid meten. Er wordt dus serieus naar ons geluisterd.

* De werkonderbrekingen van de FNV-collegae op de luchthaven Schiphol hebben bij de media heel veel aandacht getrokken. Vaak was de informatie die gedeeld werd niet juist. Daar hebben de partijen CNV, Schiphol en De Unie Security heel veel last van gehad. Maar in deze periode en nu nog steeds heeft De Unie Security correct en transparant gehandeld en communiceert.

* Het akkoord van het TNO-onderzoek waar de CNV en De Unie Security al hun handreiking onder hadden gezet is ook getekend door de FNV. Het is nu afwachten wat de FNV de komende periode t/m 1 sept gaat doen.