Gisterenmiddag (donderdag 16 augustus) heeft De Unie Security de werkgevers in de particuliere beveiliging een ultimatum gesteld. Je vindt het ultimatum hier. De werkgevers hebben nu tot 24 augustus 2018 om hierop te reageren. We zijn benieuwd naar hun reactie.

Campagne en actiecomités

De Unie Security heeft de afgelopen tijd alles geprobeerd om de werkgevers te bewegen tot een beter cao-bod te komen dan waar ze tot nu toe mee zijn gekomen. Dit heeft helaas niet geleid tot een beweging die door De Unie Security als voldoende wordt ervaren. Er is dan nog maar één ding mogelijk en dat is de werkgevers een ultimatum stellen met onze eisen voor een goede cao. Als de werkgevers daar niet aan voldoen zullen we met jou en jouw collega’s na 24 augustus bekijken hoe we door middel van campagnes onze eisen kracht kunnen bijzetten. De kaderleden nemen hierin het voortouw. Als je nu al ideeën hebt over goede actie, laat het dan aan een van de kaderleden weten of mail het naar gertjan.tommel@uniesecurity.nl. Gebruik deze kanalen ook als je samen met collega’s een actiecomité wilt opzetten binnen je bedrijf of post.

De Unie Security eisen

De Unie Security heeft aan de werkgevers de volgende eisen kenbaar gemaakt:

 1. Een cao met een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 31 december 2021;
 2. De invoering van automatische jaarlijkse prijscompensatie conform CPI per 1-1-2019;
 3. Voor de looptijd van de cao een totale cao-ruimte van 14% (3,5 maal 4%) inclusief de CPI;
 4. De cao moet algemeen verbindend verklaard worden;
 5. Een “roadmap” of “spoorboekje” overeenkomen voor de looptijd van de cao, waarin in ieder geval de volgende dossiers, in willekeurige volgorde, opgenomen dienen te worden:
  – Minuren (afschaffen);
  – Pensioen (verbeteren);
  – Roosters (beter balans werk-privé, voorspelbaarheid, eerder zichtbaar);
  – Banen met voldoende uren-volumes om een adequaat inkomen te verwerven;
  – EVC-trajecten (mogelijk maken);
  – Uitslaapdagen vanuit de nacht (invoeren);

Uiteraard leven er nog heel veel extra wensen bij jou en je collega’s. Wij kiezen er voor om op de genoemde dossiers een vuist te maken omdat dit de meest gehoorde “klachten” zijn vanuit de (kader)leden. Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Stap voor stap moeten we samen bouwen aan een betere cao.

Rondje land

Aangezien ik pas sinds mei jouw belangenbehartiger ben, kom ik graag bij je langs om kennis te maken en om te zien wat jij in je dagelijkse werk allemaal meemaakt. De komende tijd zal ik met de kaderleden een rondje land afspreken. Als je wilt dat ik ook met jou meeloop om mij te helpen een goed beeld te krijgen van jouw werk en de sector, stuur me dan een email op gertjan.tommel@uniesecurity.nl. Ik kom heel graag bij je langs. Hopelijk zien we elkaar binnenkort.

Met vriendelijke groet,

Gertjan Tommel
Belangenbehartiger
06-52522034