Deskundige dienstverlening

De ruggengraat van De Unie Security als vakorganisatie is onze deskundige juridische dienstverlening. Ben je lid van De Unie Security? Dan kun je bij ons terecht voor allerlei juridische vragen en conflicten. Hierbij maken wij onderscheid tussen arbeidszaken, sociale zekerheidskwesties en overige juridische dienstverlening.

Arbeidszaken

Onder arbeidszaken verstaan wij alle juridische situaties die er binnen een arbeidsrelatie kunnen bestaan. Dit kan gaan om vragen over je arbeidsovereenkomst of loonstrookje, een arbeidsconflict met je werkgever of ontslag door bijvoorbeeld reorganisatie. Als lid van De Unie Security heb je op dit gebied recht op volledige advisering en bijstand. In deze korte animatie leggen wij nog eens uit wat onze juridische hulp allemaal bevat.

Sociale zekerheidskwesties

De wet- en regelgeving rond uitkeringen is ingewikkeld. Als individu is het vaak moeilijk om te bepalen wat je rechten en plichten zijn. Als lid van De Unie Security krijgt je hierin alle ondersteuning. Wij kunnen controleren of een uitkering correct is toegekend, maar kunnen je ook bijstaan in bezwaar- en beroepszaken.

Overige juridische dienstverlening

Buiten het arbeids- en socialezekerheidsrecht zijn er nog allerlei andere juridische situaties waarin je als individu terecht kunt komen. Deze kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met huurconflicten, (ver)koop van een woning, aansprakelijkheidszaken, consumentenzaken of familierecht. Leden van De Unie Security kunnen in dergelijke zaken een eenmalig juridisch advies krijgen.

Veelgestelde vragen

Op veel vragen over juridische kwesties kun je op onze site al antwoord vinden in de rubriek veelgestelde vragen.

Contact

Ik wil graag contact met een medewerker van De Unie voor juridische ondersteuning.

MELD JE VANDAAG NOG AAN ALS LID VAN DE UNIE SECURITY

Aanmelden