Begin september 2020 zijn de nieuwe percelen op Schiphol definitief gegund aan in totaal vijf beveiligingsbedrijven. Schiphol gaat vanaf 3 december 2020 werken volgens de nieuwe perceelindeling.

De gunning en de nieuwe perceelindeling leiden er toe dat een deel van de medewerkers vanaf 3 december 2020 een nieuwe werkgever heeft. Een groot aantal medewerkers heeft al gehoord voor welke werkgever ze vanaf december gaat werken. De rest van de medewerkers hoort dit binnenkort.

De uitkomsten van de toedeling van medewerkers naar de nieuwe percelen leidt begrijpelijk tot veel emoties. Je zal maar te horen krijgen dat je vanaf 3 december ineens een andere werkgever hebt. Of dat je veel van je directe collega’s ziet vertrekken naar een andere werkgever.

Naast emoties roept het proces wat nu loopt en de overgang per 3 december veel vragen op.  Dit bericht geeft antwoord op veel vragen die nu leven.

Klik hier voor antwoorden op de vragen die leven

Er blijft nog wel even onzekerheid
Hans Korver heeft geprobeerd antwoord te geven op de belangrijkste vragen en opmerkingen die hij ontvangen heeft. Maar er is op veel vragen nog geen antwoord is.

De belangrijkste van die vragen is ongetwijfeld hoe je nieuwe arbeidsvoorwaarden er uit komen te zien als je van werkgever verandert. Dat wordt pas duidelijk als je een nieuwe arbeidsovereenkomst hebt ontvangen.  De Unie kan voor haar leden de arbeidsovereenkomst  controleren om te kijken of die aan alle voorwaarden voldoet. Daarvoor stuur je een scan van jouw arbeidsovereenkomst dan naar sc@unie.nl.

De komende maanden zullen spannend blijven als het gaat om de exacte gevolgen van de Schipholtender. Zit je ergens mee, of heb je vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met De Unie Security.

Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met Hans Korver, de belangenbehartiger van De Unie Security, via hans.korver@unie.nl.