Hieronder een kort verslag van de BLG vergadering Securitas op 30 juni 2016.

ORT tijdens opgenomen vakantiedagen:

Veel collega’s werken onregelmatig in de beveiligingsbranche. Voorbeelden van onregelmatige diensten zijn avond- en nachtdiensten.
Er zijn collega’s die bijvoorbeeld elke loonperiode 7 avonddiensten en 7 nachtdiensten werken. Dit komt elke loonperiode weer terug.
In de huidige cao is opgenomen, dat men geen ORT meer krijgt uitbetaald tijdens het opnemen van vakantiedagen.
In de uitspraak van de Haagse rechter op 2 juni 2015 ging het om een verpleegkundige die uitsluitend nachtdiensten werkte. Daar was het dus heel erg duidelijk dat de ORT een wezenlijk en dus ‘intrinsiek’ onderdeel van het werk was.
Als je denkt hiervoor in aanmerking te komen meld je dan aan bij de Unie Security.

Overhandiging van de open brief op 21 april:

Op donderdag 21 april werd de open brief actie afgesloten. Dit werd gedaan door een grote open brief te overhandigen aan de voorzitter van de Nederlandse veiligheidsbranche mevrouw Laetitia Griffith. De open brief werd overhandigd namens 500 beveiligers. De Unie Security heeft in samenwerking met de andere bonden een duidelijk signaal afgegeven. De actie is prima verlopen en we een hebben een vuist laten zien. We willen ons als Unie Security zijnde verbeteren in een nog hogere opkomst onder de leden.

V- Learning:

Met deze nieuwe opzet kun je je kennis verbreden en jezelf blijven ontwikkelen. De maatschappij veranderd snel, met V- learning blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. V-learning is er voor verschillende divisies. Zowel voor objectbeveiligers, als voor de mobiele surveillance. Met V- learning ontwikkel je jezelf op diverse vlakken en op deze wijze verbeterd het je maatschappelijke positie op de arbeidsmarkt.

Denktank:

Leo Stolk heeft plaats genomen in de Denktank. Dit is een werkgroep die bekijkt welke zaken voor Unie leden ontwikkeld of verbeterd kunnen worden. Daarbij wordt gedacht aan nieuwe voordelen waar leden gebruik kunnen maken. Met een aantal bedrijven zijn hierover de eerste contacten gelegd.